Workshop brushlettering met Stormscreative Verzet

Wanneer

03/02/2021    
19:00 - 20:30

Waar

ATELIER OLALA Mechelen
Kanonniersweg 4, 2820 Bonheiden

Evenement type

Brushlettering is een vorm van moderne kalligrafie, met niet al teveel regels. Anders dan bij handlettering – waarbij we een potlood gebruiken en de letters uittekenen – gebruiken we hier een penseelpen om woorden te schrijven. Zo creëer je in een handomdraai je eigen letters op papier. Ervaring met brush- of handlettering is niet nodig, de workshop is volledig gericht op beginners. We beginnen met de techniek en bekijken enkele mogelijke letterstijlen, waarna we in één vlotte beweging overgaan naar het afwerken (decoreren) van de letters.
Brushlettering vergt heel wat oefening, maar eens je de basis onder de knie hebt kan je met deze pen alle kanten uit. Het werkt best rustgevend én verslavend, dus eens je bezig bent is het moeilijk om te stoppen. Maak je eigen (verjaardags)kaarten, gebruik de techniek in je bullet journal of werk je favoriete quote uit.
Tijdens deze workshop ligt de focus op de uitwerking van één ontwerp. Daarnaast is er ruim de tijd om te experimenteren met de verschillende soorten brushpennen. Na een gezellige avond ga je naar huis met een portie nieuwe kennis, een (ingevuld) werkboekje met nuttige tips & tricks en je eigen brushpen om achteraf thuis nog (veel) te oefenen!

Wanneer: Woensdag 03/02/21
Tijd: 19u00
Locatie: Atelier Olala Kanonniersweg 4 Bonheiden
Aantal deelnemers: 6 tot 12 deelnemers
Prijs: 70 euro(inclusief materialen,hapje en drankje)